Templates by BIGtheme NET

ITC GROUP Zenica

"Zadovoljan klijent, naša je misija..."

ITC d.o.o., preduzeće za trgovinu, proizvodnju, finansijsko ekonomski inženjering i zastupstvo, je osnovano 06.05.1994 godine sa sjedištem u Zenici. U početku svog razvoja ITC je bio orjentisan na trgovinu u oblasti poljoprivrede. Iako u poslijeratnom periodu u Bosni i Hercegovini potražnja za poljoprivrednom opremom nije bila značajna, preduzeće je ipak ostalo na svojoj prvobitno usvojenoj strategiji, koja je imala za cilj postati lider u Bosni i Hercegovini, u obezbjeđenju sitne poljoprivredne mehanizacije i druge poljoprivredne opreme.

Preduzeće ITC je, tokom implementacije mnogobrojnih projekata iz oblasti poljoprivrede, svojim radom i profesionalnim odnosom uposlenika, opravdalo ukazano povjerenje niza nevladinih i vladinih organizacija, te pravnih i fizičkih lica. Od 2000. godine ITC svoju trgovačku orijentaciju postepeno pretvara u proizvodnu, tako što započinje sa montažom motokultivatora u saradnji sa Labinprogresom, te proizvodnjom plastenika za proizvodnju povrća i cvijeća. U 2003. godini ITC u svom bruto prometu bilježi 60% prihoda od proizvodnje a 40% prihoda od trgovine.

Tokom 2007 godine naše preduzeće je započelo proces proširenja svoje djelatnosti na trgovinu vatrogasnim kamionima i opremom, a od 2008. godine nastavili smo proširenje proizvodnih kapaciteta, kao i proizvodnog programa, u koji uključujemo rudničku opremu (vodilice užeta stropne jednošinske pruge, valjke trakastih transportera i nosače valjaka trakastih transportera), a počinjemo pružati i usluge obrade, dorade i proizvodnje po narudžbi, kao i servisnog održavanja. Također, od 2008. godine, bavimo se i pružanjem usluga izvođenja radova iz oblasti klimatizacije, grijanja i hlađenja.

S ponosom možemo reći da danas posjedujemo proizvodne kapacitete i ljudske resurse sposobne za kvalitetnu realizaciju poslova iz svih navedenih oblasi, te da je ITC d.o.o. danas prepoznatljiv kako po kvalitetu svojih proizvoda, tako i po kvalitetu usluga.

Kontaktirajte nas

Vrijednosti grupe ITC

Sistemskim upravljanjem kvalitetom proizvodnih procesa, poslovnih procesa i okolišem, grupa ITC štiti najvrijednije poslovne postulate: kvalitet, pouzdanost i odgovornost prema preuzetim obavezama, gradeći i njegujući otvorenosti i povjerenje u odnosima sa svojim klijentima i okruženjem.

U našem kolektivu posebno se cijeni inventivnost, predanost radu, međusobno uvažavanje, a otvorenost i iskrenost u komunikaciji su osnova timskog rada.Misija grupe ITC

ITC je organizovana grupa autonomnih cjelina, koje su posvećene zadovoljenju potreba klijenata u oblasti: metaloprerade, građevinarstva, hidro instalacija, elektro instalacija, mašinskih instalacija, poljoprivrede i trgovine. Koristeći sinergijske efekte komplemantarnosti profitnih centara, grupa ITC teži da postane pouzdan regionalni poslovni partner svojim klijentima.

Opredjeljenost poticanju kreativnosti zaposlenika, grupa ITC predstavlja mjesto u kojem dobre ideje  imaju priliku da budu realizovane, čime se omogućuje lična i timska, stručna i poslovna afirmacija zaposlenika.

Vizija grupe ITC

Postati regionalno brzorastuće preduzeće, koje će svoje kompetitivne prednosti temeljiti na vlastitim ljudskim resursima orjentisanim prema klijentima.